BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ

Egyszerű,praktikus megoldás a szellőzési problémák megszüntetésére,biztonságos és gazdaságosabb fűtés!Tökéletesítse fűtését!Ne engedje be kéményébe a csapadékot!Szigetelt kémények,kémény bélelés,szigetelt magasítás

                      

       Huzatszabályzó kérdések és válaszok  
                                         
  Milyen típusú fûtés esetén használható a huzatszabályzó?
• Fa, szén, vegyes és gáz fûtés esetén is egyaránt alkalmazható megoldás.Milyen esetekben nem javasolt a huzatszabályzó termék használtata?

• Kukoricatüzelés esetén a kukorica égésterméke rombolja a koracélt.
• Turbós kazánok esetében a ventilátor kinyomja az égésterméket.
• Kondenzációs kazánok esetében mert ott tökéletes az égés folyamata.Elôfordulhat-e hogy az erôs szél kimozdítja a kémyénbôl?
• Nem, ennek megakadályozására vannak peremek, hornyok a csatlakozó részenn és maga a csatlakozó csô is megfelelôen hosszú, így nem tud kifordulni a kéménybôl.Nehéz felszerelni a kéményre?

• Nem, pontos méretválasztás esetén egy mozdulattal csak be kell nyomni a kéménykürtőbe, és a kialakított hornyokon belefeszül a kéménybe.Ajánlott hőálló szilikon használata.
Béleletlen kémény esetén a szabályzó négyszögalját a kéménynyílás méretére alakítani,hajlítani.Ha lehetőség van rá,inkább a fedlap nyílását alakítsuk véséssel,flexgéppel a szerkezet méretéhez.Ezután a nyílásba helyezzük,és hőálló flexibilis sziloplasttal, betonnal,járólap vagy csempe ragasztóval rögzítsük.


Ha nincs a listában számomra megfelelô méret, alakítható-e csatlakozás?
• Igen bizonyos mértékben alakítható a csatlakozó rész így méret különbség esetén is felhelyezhetô a kéményre. A hatásfoka ezzel nem csökken.Ha felhelyzzük a körtôre nem mûködik folytásként?
• Nem, kialakítás oly módon történt, hogy a visszafújó szél beáramlását megadályozza a szélvisszafújás megszûnik, felhelyzésével megnô a kéményben és az égéstérben a hômérséklet így a füst áramlása is felgyorsul.Karbantartása hogyan működik?
• Karbantartást nem igényel, javasolt az éves ellenôrzés során egy kicsit áttörölgetni, tisztítani. Anyaga miatt ellenálló.Nem hangos, vagy zajos a huzatszabályzó?
• Nem, gyakorlatilag semmilyen hangot nem ad, még erős szélben is zajtalanul működik.Hogyan érhetô el használatval energia megtakarítás?
• Felhelyezése után bent tartja a még éghetô gázokat az égéstérben és azok égnek el. Normál esetben az éghetô anyagok 60-70 %-ka a kéményen keresztül
gáz formájában távoznak. Ennek az eszköznek a segítségével ezt megakadályozzk és így hatékonyabbá tesszük az égési folyamatot.Megváltoztatja-e a fûtés módját az alkalmazása?
• Fa, szén és vegyes tüzelés esetén kevesebb tûzelôanyag használata szükséges a hatékonyabb égés miatt és az alsó huzat szabályzása is egy kicsit más módon történik, ebben a használati utasítsunkban részletesen kitérünk.Fontos-e a fûtôanyag minôsége?
• Igen minden esetben fontos, itt sem érhetjük el a kívánt hatást ha nem megfelelô minôségû fûtôanyagot használunk, fontos a száraz fa a fűtő gáz és természetesen a szén minősége is.

                       

  Huzatfokozó Kérdések és Válaszok  
                                               
 

Nem hangos, vagy zajos a huzatfokozó?
  Nem, gyakorlatilag semmilyen hangot nem ad, még erős szélben is zajtalanul működik.Miót

 

 

 

 

a létezik a termék?
 A gyártó cég 1988 óta gyártja kisebb fejlesztésekkel, módosításokkal, de az alapvető működési elv változatlan maradt. (Gyakorlatilag már az 1950-60-as években használták az USA-ban és a Dél-Európai államokban)

 

 

Gázkazánokhoz is alkalmazható a huzatfokozó?

FÜSTKÉMÉNYEKRE AZ MSZ 845:2010 SZÁMÚ SZABVÁN ÉRTELMÉBEN A HUZATFOKOZÓ NEM ALKALMAZHATÓ!!! 

 

 

 

 

Nagy, viharos szélnek is ellenáll? Nem károsodik?
  Nem károsodhat, mivel a turbina lapátjai úgy vannak kialakítva, hogy még az erős szél sem tud kárt tenni a szerkezetben.
 A ma használatos új kialakítást azért vezették be, mert régen a lapátok vitorlaszerű kialakítása miatt a szerkezet túl erős szélben túlforoghatott. Mára ezt a problémát a technikai fejlesztések során kiküszöbölték.


 

 

 

 

 

Szellőztetésre hogyan használható a huzatfokozó?
  Minden típusú szellőzőkéményre, kürtőre felszerelhető. Sok helyen használják, pl.: emeletes- és lakóházak wc, vizesblokk helységeinek vagy maga a lakás légcseréjének biztosítására. Ipari területen: ipari konyhák, csarnokok, üzemek, állattenyésztő telepek stb. szellőztetésére alkalmas.


 

 

 

 

 

Nehéz felszerelni a kéményre?
 Nem, pontos méretválasztás esetén egy mozdulattal csak be kell nyomni a kéménykürtőbe, és a kialakított hornyokon belefeszül a kéménybe.Ajánlott kályhatömitő szilikon használata.
Béleletlen kémény esetén egyszerűen a termék négyszög alját a  kéménynyílás méretére alakítani,hajlítani.Ezután behelyezni a nyílásba és rögzíteni kis betonnal,járólap vagy csempe ragasztóval.


 

Karbantartása hogyan működik?Fűtési szezononként 1-2 alkalommal a lamellák közé rakódott szennyeződést egyszerűen csavarhúzó segítségével ajánlatos kipiszkálni.(Úgy,hogy a fokozó semmilyen sérülést, deformálódást ne szenvedjen!)Magyarországon ritkán látni ilyen terméket. Ha ennyi előnye van, eddig miért nem terjedt el?
 Magyarországon eddig a termék olyan drágán volt kapható (Pl. a hasonló német import huzatfokozó több, mint 100 ezer Ft.-ba kerül!), hogy a lakosság nem tudta megfizetni. Cégünk közvetlenül a gyártóval vette fel a kapcsolatot, így sikerült piacképes, elérhető árakat kialakítanunk.

 

 

 

 

 Mikor nem javasolt a huzatfokozó termék használta:

FÜSTKÉMÉNYEKRE AZ MSZ 845:2010 SZÁMÚ SZABVÁNY ÉRTELMÉBEN A HUZATFOKOZÓ NEM ALKALMAZHATÓ!!!Ha felhelyzzük a körtôre és nincs szél nem mûködik folytásként?
Nem, bármilyen kis légmozgás mozgásba hozza a huzatfokozót és a felszálló meleg levegô is beindítja a forgást. Kialakítása pedig olyan, hogy álló helyzetben is szabadon áramolhasson a füstgáz.


  Panellakások, társasházak esetében is használható szellôztetésre?
Igen, tökéletes megoldás a villanymotor álltal hajtott régi típusú szellôzô ventilátorok cseréjére, helyettesítésre, amelyet a magas energia költségek miatt gyakran csak szakaszosan használnak.  A huzatofokzó szellôzetô ventilátorként történô használat esetén a szél energiáját használjuk így folyamatosan, és nagyobb hatásfokkal üzemeltethetô. Pénztárca kímélô, környzetbarát megoldás.


  Ha nincs a listában számomra megfelelô méret, alakítható-e csatlakozás?
Igen bizonyos mértékben alakítható a csatlakozó rész így méret különbség esetén is felhelyezhetô a kéményre. A hatásfoka ezzel nem csökken.  Elôfordulhat-e hogy az erôs szél kimozdítja a kémyénbôl?
Nem, ennek megakadályozására vannak peremek a csatlakozó részenn és maga a csatlakozó csô is megfelelôen hosszú, így nem tud kifordulni a kéménybôl.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 95
Heti: 200
Havi: 2 447
Össz.: 560 164

Látogatottság növelés
Oldal: GYAKORI KÉRDÉSEK
BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ - © 2008 - 2019 - kemenyhuzatszabalyzo.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kemeny huzatszabalyzo - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »