BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ

Egyszerű,praktikus megoldás a szellőzési problémák megszüntetésére,biztonságos és gazdaságosabb fűtés!Tökéletesítse fűtését!Ne engedje be kéményébe a csapadékot!Szigetelt kémények,kémény bélelés,szigetelt magasítás

 

szab_kornegyzet.jpg
Huzatszabályzás felsőfokon


4 az 1-ben termék!

-meggátolja a csapadék kéménybe jutását

-meggátolja vagy csökkenti a szélbefújást

-meggátolja nagyobb madár vagy macska kéménybe esését

-a kémény és a tűztér jobban felmelegszik,így gazdaságossabb fűtés jön létre

A kémény huzatszabályzó a kéménytokba beépítve elősegíti az állandó, optimális és egyenletes kéményhuzat biztosítását!

 

GROX Huzatszabályzás felsőfokon

A Grox Huzatszabályzó állandó, az átlagosnál optimálisabb hômérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, jelentôsen javítja ezzel az égés minôségét. Speciális kiképzése miatt, bent tartja a még éghetô gázokat, így lehetôvé teszi azok elégetését. A meglévô huzatot nem csökkenti. Normál esetben a kéménybôl kiáramló égéstermék 70%-ka éghetô gáz, a huzatszabályzó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek és emiatt jelentôs energiamegtakarítás érhetô el a termék használatával. Gátolja a szélbefúvást, megakadályozza, hogy a szél kifújja a meleget és az éghetô gázokat a kéménybôl és az égéstérbôl.

A gázok elégetésével megemeli az égési hômérsékletet, tökéletesíti az égést. A magasabb hômérséklet miatt csökken a kéményben a szennyezô anyagok képzôdése és lerakódása, így elkerülhetô a kémény belsejének károsodása, ezért hideg falú kormos, kátrányos kémények esetében is javasolt a használata. Használata elôtt ilyen esetben azonban ajánlatos a kéményt megtisztítani. A régi, elkormosodott, kátrányosodott égéstérbôl nehány hét alatt eltávolítja a szennyezôdéseket.

Jelentôs költségmegtakarítás érhetô el használatával. Cserépkályhák kandallók, vegyes tüzelésû kazánok megbízható megoldása! Átlagosan évi kb. 10–30 %  költségmegtakarítás érhetô el használatával. Gáz fûtés esetén: kb. 5-10%, szén, tüzifa illetve vegyestüzelés esetén kb. 10-30%. Egyaránt ajánljuk normál mûködésû vagy erôs és túlméretezett kéményekhez is. A hasonló típusú termékekkel ellentétben nem folytásként üzemel, csak szabályozza a már meglévô huzatot. Használatával a szénmonoxid mérgezés veszélye csökkenthetô!

Anyaga koracél, hosszú élettartamra tervezve. Normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást.

A termékre1  év garanciát nyújtunk. Különbözô méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtôkre egyaránt. Néhány kivételtôl eltekintve minden típusú tüzelôberendezéshez és kéményhez alkalmazható.veszélye!

A termék az Európai Unióra érvényes CE minôsítéssel rendelkezik.

Kivételek:
- Kukoricatüzelés esetén a kukorica égésterméke rombolja a koracélt.
- Turbós kazánok esetében a ventilátor kinyomja az égésterméket.
- Kondenzációs kazánok esetében mert ott tökéletes az égés folyamata.

 

 

A szerkezet a hatását legjobban állandó fűtés mellett(téli körűlmények)tudja kifejteni. Kb.1 hetes használat szükséges,mire kiégeti a szennyeződéseket,lerakódásokat!

 

 

  Figyelem:fontos,hogy a kémény tüzeléstechnikailag megfeleljen funkciójának!

A hatékony és bíztonságos működés és fűtés alapvető feltétele a megfelelő minőségű tűzifa!A jó tűzifa száraz,min.1 éves vágású kemény erdei fa.Fenyőfát max.begyújtáshoz használjon!

A fagázok égésének jele:a tűzlángok kékes színűek

Nagyon fontos,hogy a kémény teteje lehetőleg túlnyuljon a gerinc vonalán,tökéletesen csak így tudja ellátni szerepét a kémény!Vállaljuk szigetelt kéménymagasítás elkészítését is.

A tökéletes égés jele:a fahamú világosszűrke,szinte fehér színű

 A huzatszabályzó használatával lényegesen nagyobb hő keletkezik,ezért cserépkályhánál,kemencénél repedések jelenhetnek meg.Ne pakolja meg elsőre nagyon a kályhát.

A huzatszabályzó használatával csökken a keletkező hamú mennyisége is!

Miután a kémény megfelelően felmelegedett,füstött alig lehet látni a kéményből távozni,ezzel megszünhet az oly gyakori vita is a szomszédokkal.

Jó tanács:gyakran előfordúl,hogy amikor kinyitjuk a kályha ajtaját,füst jön ki.Ez nagymértékben csökkenthető,ha először csak egy kis résnyire nyitjuk ki az ajtót,várunk pár másodpercet_amig a fűst elmegy az ajtótól és a tűztérből_majd ezután tárjuk csak nagyobbra a fűtőberendezés ajtaját.

Elkátrányosodott tűztér,füstjárat,kémény esetében a felszerelés után pár napig büdös füst és égésszag érezhető,ez azt jelenti,hogy a szerkezett a hőfok megemelésével elkezdte kiégetni a lerakódott szennyeződéseket.Pár nap,max. 2 hét intenzív használat után kitisztúl a füstcső,kémény és a kellemetlen szag megszűnik.A tűztér és kémény folyamatos tisztántartásához ajánljuk a FIDIBUS koromtalanítót.Kandalló üveg tisztitásához a FIDIBUS kandallóüveg tisztitót ajánljük.Leírás a termékekről: www.reczimpex.hu ezeket a termékeket is megvásárólhatja nálunk.

 Használati utasítás a HUZATSZABÁLYZÓ termékekhez:

 Figyelmeztetés!!

A termék préselési eljárással készült, előfordulhat , hogy a vágási felületek élesek lehetnek! Felszerelésnél munkavédelmi kesztyű javasolt!

 
 


A Grox Huzatszabályzó állandó, az átlagosnál magasabb hômérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, jelentôsen javítva ezzel az égés hatékonyságát, növelve a hôleadást. Speciális kiképzése miatt, bent tartja a még éghetô gázokat, így lehetôvé teszi azok elégetését is, jelentôs energiamegtakarítást eredményezve.Energiatakarékosság


A Grox huzatszabályzó használatával jelentôs energia-, és költségmegtakarítás érhetô el. Normál esetben a kéménybôl kiáramló égéstermék nagy százalékban még éghetô gáz, a Grox huzatszabályzó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek, így érhetô el az energiamegtakarítás.


Költséghatékonyság


Cserépkályhák, kandallók, vegyes tüzelésû kazánok megbízható megoldásaként átlagosan évi kb. 20–48 %  gáz fûtés esetén: kb. 10–19%-os költségmegtakarítás érhetô el, a mérési jegyzôkönyvek, és a gyakorlati tapasztalatok alakpján.


Szélvisszafújás


Az MSZ EN 1859 szabvány szerint elvégzett ÉME szélcsatorna mérések szerint a Grox huzatszabályzó gátolja a szélbefúvást, a meglévô huzatot azonban nem csökkenti. A Grox huzatszabályzó elônye a szeles idôjárásban még inkább jelentkezik, mert a szél szívó hatását tompítja, csökkenti. Megakadályozza, hogy a szél kifújja a meleget és az éghetô gázokat a kéménybôl és az égéstérbôl.
A hasonló típusú termékekkel ellentétben nem fojtásként üzemel, csak szabályozza a már meglévô huzatot.Egyaránt ajánljuk normál mûködésû vagy erôs és túlméretezett kéményekhez is.

Használatával a szélvisszafújásos szénmonoxid-mérgezés veszélye csökkenthetô! Használata azonban nem pótólja a vészjelző jelzőberendezéseket így azok használata javasolt.

Amennyiben nagyobb túlzott huzat alakul ki a kéményben, akkor akár szilárd tüzelésû, akár gázkészülékrôl legyen szó, a készüléken több levegô áramlik keresztül, mint amennyi feltétlen szükséges a jó mûködéshez. Megnövekszik az égés légfelesleg-tényezôje vagy / és a gázkészülék esetén a deflektoron beáramló hígító levegô mennyisége.

Bukó szélnél Grox a huzatszabályzó sokat segít a kéménybeli áramláson a szabad csôvéghez képest. Nagyban csökkenti a visszatorlasztó hatást.

A szilárd tüzelésû berendezéseknél gyakran elôfordul, hogy nagy légfelesleg tényezôvel mûködnek, ezért bizonyos esetekben nagy a légfelesleg kialakulása. A Grox huzatszabályzó szabályozza a huzatot és így optimális égést és energiamegtakarítást hoz létre.
 

 
 

Állagmegóvás


Rendeltetésszerû használat esetén - ld. Használati Utasítás! -,  a gázok elégetésével megemeli az égési hômérsékletet, tökéletesíti az égést, az égéstérben és a kéményben megakadályozza a káros anyagok lerakódását, kicsapódását: pl. kátrány és korom. Folyamatos használat mellett a régi lerakódásokat is eltávolítja, így elkerülhetô a kémény- és az égéstér belsejének károsodása.
Ezen tulajdonsága miatt hideg falú kormos, kátrányos kémények esetében is javasolt a használata. Használata elôtt ilyen esetben azonban ajánlatos a kéményt megtisztítani.


Környezetvédelem


A Grox huzatszabályzó csökkenti a károsanyag-kibocsájtást. Visszatérô probléma a szálló por és az ebbôl adódó szmogveszély is. A huzatszabályzó alkalmazása egyenletesebbé teszi a füstgáz áramlását, a tökéletesebb égés miatt nagymértékben csökkenti a por, pernye és korom kikerülését a kéménybôl. Ezzel a környezet por, füst és koromterhelése jelentôsen csökkenthetô.


Garancia, engedélyek, minősítések


A Grox huzatszabályzó CE minôsítéssel és ÉMI-engedéllyel is rendelkezik. A termék égéstermék-elvezetô rendszerekbe és szellôztetô kürtôkbe építve, kitorkolás-módosító végelemként alkalmazható. ÉMI egedély száma: AVJ  A-155/2011. A termékre 1 év garanciát nyújtunk.


Műszaki jellemzők


A Grox huzatszabályzó különbözô méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtôkre egyaránt, vagy egyedi méretben is rendlehetô.
Anyaga koracél (inox), hosszú élettartamra tervezve. Saválló, idôtálló, normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást. Rendkívül könnyen és egyszerûen szerelhetô, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthetô

A huzatszabályzó, eleve rosszul mûködô kis huzatú kémény esetében csak elôzetes szakértôi vélemény és átalakítás után alkalmazható! Felhelyezése előtt minden esetben győződjön meg tüzelőberendezése és kéménye állapotáról. Rossz tüzelőberendezés és rossz állaputó kémény esetén nem használható!

 Használata-beépítése:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huzatszabályzó használata, és a kazán beállítása:

Gáz fûtés esetén nincs egyéb beállítási feladat.

 

Fa és Szén tüzelésnél a következôk szerint kell eljárni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Arra fokozottan ügyeljünk hogy fa tüzelés esetén csak száraz fa használatával tudjuk elérni a kívánt hatékonyságot.  A huzatszabályzó felhelyezése után a kazán beállítása következik.

 Elsô lépésként ugyanúgy gyújtsunk be mint máskor, ha már jól ég a tûz és egyébként is lezárnánk, az összes ajtót és levegôztetôt zárjuk le. Kivéve a tûzrakó ajtón lévô levegôztetôt nyílást - ahol rakjuk a tüzet (szekunder levegô). Ezt a nyílást teljesen nyissuk ki és 5-10 percenként nézzünk rá és zárjunk rajta egy keveset,mind addig amíg a tűz a tűztérben kék lángokkal nem ég. Ha elértük a kék kis lángokkal történô égést a szellôzô nyílást fixáljuk le.A tûz ekkor már a felszabaduló gázokat égeti el. Ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni, a következô begyújtáskor csak be kellcsuknunk az ajtót, a lefixált levegôztetôn kapja a megfelelô levegô mennyiséget.

 Figyelem a huzatszabályzó használatakor keve sebb fával gyújtsunk be (kb fele – 2/3-ada) mint a szokásos esetben. A begyújtás lehetôleg felülrôl lefele történjen.A termék eredményessége nagyban függ az alkalmazott tüzelôanyag minôségétôl, például nedves, rossz minôségû fa használataesetén nem tudjuk elérni a kívánt hatást. Fa illetve szén tüzelés esetén fontos a szekunder levegô megfelelô beállítása. Lényeges,hogy optimális feltételek esetén kevesebb tüzelôanyag elégetésével elérjük a kívánt hôfokot, ezért a tûzteret a Grox Huzatfokozóhasználatakor nem szabad a szokásos módon feltölteni, túltölteni, mert balesetveszélyes!!

A használat során a tökéletes eredményérdekében elôfordul, hogy változtatnunk kell tüzelési szokásainkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Helyezze fel a HUZATSZABÁLYZÓT a kémény tetejére. Ha pontos a méretválasztás, a megfelelő méretű terméket csak bele kell nyomni a kéménycsőbe addig, amíg a HUZATSZABÁLYZÓ a hornyokon megfeszül, ezzel a biztonságos rögzítés létrejön.Ajánlott hőálló tömítő használata.(megvásárólható nálunk) Béleletlen kémény esetén a szabályzó négyszögalját a kéménynyílás méretére alakítani, hajlítani.Ha lehetőség van rá,inkább a fedlapon alakítsuk ki véséssel,flexgéppel a szerkezet méretét. Ezután a nyílásba helyezzük, és hőálló flexibilis sziloplasttal, betonnal, járólap vagy csempe ragasztóval rögzítsük.Másik megoldás,ha a négyszög sarkait flexxel bevágjuk,az oldalakat kiterítjük és a kéményfedlapra dubelekkel rögzitjük.

Fontos tudnivaló!

A termék felhelyezése előtt mindig győződjön meg róla, hogy a kémény kialakítása megfelel a mindenkori építésügyi- és kémény szabványoknak, valamint ellenőrizze, hogy a kémény megfelelő tisztaságú, nincsenek benne a szennyeződésekből adódó lerakódások, minőségileg kifogástalan állapotú.

 Karbantartása:

A HUZATSZABÁLYZÓ minimális karbantartást igényel. Javasolt évente az esetlegesen rárakódott szennyeződés eltávolítása.Tisztitáshoz nagyon jól megfelel a kandallóüveg tisztitó.

Garanciák:

A HUZATSZABÁLYZÓ CE minőségtanúsítással rendelkezik. A gyártó 1 év garanciát vállal. A garancia abban az esetben érvényes, amennyiben az esetlegesen felmerülő probléma, gyártási hibából keletkezett.

Fontos tudnivaló!

A minőségtanúsítványt őrizze meg, mert a kéményseprők esetlegesen kérhetik bemutatását!!

 

Forgalmazó: Garda Kft H-8360 Keszthely, Kossuth L. u. 77. Származási hely: EU

Tel.: 0683/314-359, 0630/956-2828

Email: gardakft@keszthelynet.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A HUZATSZABÁLYZÓ rendkívül könnyen és egyszerűen szerelhető, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthető. Felszerelése egyszerű és gyors.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 236
Tegnapi: 291
Heti: 1 002
Havi: 1 688
Össz.: 425 614
Oldal: HUZATSZABÁLYZÓ
BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ - © 2008 - 2015 - kemenyhuzatszabalyzo.hupont.hu